Доброволци ремонтираха детска площадка на бул. „Черни връх“

8
0

Неуморни доброволци, водени от журналиста Владимир Христовски, със собствени сили и средства подобриха значително състоянието на детската площадка между бл. 15-22 (№41), бул. „Черни връх“ и сградата на „Петрол“.

За доброто дело разказа в социалната мрежа кметът на „Лозенец“ Константин Павлов. Пейките са пребоядисани, отлепените ударопоглъщащи плочи залепени наново, възстановена е голяма част от дървената ограда и са възстановени някои елементи от пързалката. „Това е безценна помощ при крайно ограничения бюджет за поддръжка на детските площадки в районите в София, не само в „Лозенец“.

Благодаря и на хората от блока, които дадоха ток за уредите, както и за грижливото отношение към площадката, тъй като голяма част от изпадналите летви и почти всички от отлепените ударопоглъщащи плочи бяха предвидливо запазени. Благодаря и на дарителите, поставили нова люлка. Включихме се колкото можахме и от районната администрация със стълба и с друга помощ. По-късно този месец акцията продължава, ще напиша и точната дата, когато стане ясна. В момента се събират средства за окончателна поправка на оградата – за нови летви и за нови колове, както и за подобрения на пързалката.“, поясни още във Фейсбук кметът на района.