депутатите-одобриха-правила-за-номиниране-на-кандидати-за-председател-на-цик

Фирма „Панов“ ЕОД предлага доставяне на нужния брой машини за изборите

18
0

ЦИК и „Сиела Норма“ са в непрекъснат контакт, кото ще продължи и тази седмица. Не сме прекснали контакта с фирмата, но ЦИК ще поиска пълна финансова обосновка и разбивка на всички претенции на фирмата, доставила машините, към комисията.

Това съобщи говорителят на ЦИК Цветозар Томов на редовния седмичен брифинг. „Държим да бъде обоснована всяка финансова претенция към ЦИК, независимо от наличния финансов ресурс, за който ЦИК няма да преговаря.“

Днес в ЦИК е постъпило предложение и от втора фирма за доставяне на нужния брой допълнителни машини – фирма „Панов“ ЕОД. Предложението е постъпило буквално преди минути и комисията още не го е разгледала. Важни са детайлите, посочи Цветозар Томов. От думите му стана ясно, че фирмата заявява готовност да осигури до 5 000 броя машини.

Цветозар Томов увери, че ЦИК ще спази закона за предстоящите избори. „И буквата на закона може да бъде спазена с наличните машини за гласуване“, посочи Цветозар Томов, като уточни, че машини има за страната достатъчно количество, може да възникват трудности с логистиката, но те са преодолими.