Корнелия Нинова: Чума през 2018г. нямаше, искаме съд и присъди

307
0

Съдът потвърди това, което казвахме – чума по животните в Странджа нямаше, заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Една по една битките ни получават признание, добави Нинова.

„Има окончателно решение на петчленен ВАС по казуса „чума по животните в Странджа“. Помните тревожната 2018 г. – баба Дора, Ани от Болярово и условията на БСП да спасим животните на хората, да спрем унищожаването на поминъка и обезлюдяване на Странджа“, заяви Нинова.

„Участвахме в протестите. От страна на управляващите бяхме усмивани, че се снимаме с козички. Хора от протестите бяха притиснати и разпитани. Бяхме обвинени за метежници. ГЕРБ сезира прокуратурата, че сме заплаха за националната сигурност. Пак потвърждавам думите си, че чума по животните в Странджа нямаше“, продължи тя.

„Това решение (на съда) е доказателство за две неща. Първо – че онова масово избиване на животни е едно от най-големите престъпления на управлението на ГЕРБ в миналите мандати. Второто е правотата на БСП, когато сме последователни, аргументирани и близо до хората – истината излиза наяве”, допълни Нинова.

43 хиляди животни бяха убити без причина, регионът се обезлюди и никой не понесе отговорност, бе категорична тя.