Георги Панайотов: Нямаме данни за технически проблем с падналия МиГ-29

5
0

Майор Терзиев не е оцелял след инцидента. Съболезнования на близките.

От информацията, която получих от командването на операцията, може да се заключи, че майор Терзиев не е оцелял след инцидента. Искам да поднеса съболезнавания на семейството му. За мен майор Терзиев е герой.

Това сподели в студиото на „Лице в лице“ по bTV служебният министър на отбраната Георги Панайотов във връзка с инцидента с падналия в Черно море изтребител МиГ-29 от състава на Военновъздушните сили на България.


,,На този етап не мога да съобщя нищо ново, продължават да бъдат издирвани останките на падналия самолет и в частност т.нар. черна кутия“, допълни той.

„Нямаме данни за технически проблем. Предположенията могат да бъдат всякакви, просто трябва време. Това разследване не е лесно. Говорим за морска площ от около 40 кв. км“., заяви още Панайотов и увери, че българските ВВС разполагат с достатъчно самолети, за да поддържат сигурно небето над страната ни.

,,Един от основните проблеми е свързан с поддръжката на настоящата техника. Имаме, например, проблеми с хеликоптерите „Кугър“, защото летят малък процент от тях, тъй като трябва да се ремонтират. Очакваме скоро да се подпише договор за ремонт с фирма от Испания. Когато бъдат ремонтирани, ще можем да ги използваме всички, а не само някои, както сега“, уточни още военният министър.