Снимка: pixabay

Англия: От 19 юли отпадат множество мерки – какво трябва да знаем?

2 662
0

Англия до голяма степен се връща към нормалния живот на 19 юли, потвърдиха властите. Представяме Ви всичко, което трябва да знаете относно предстоящите промени.

Правителството вече няма да инструктира хората да работят от вкъщи, ако могат, въпреки че министрите препоръчват на работодателите следват постепенното завръщане на работните места за своите служители това лято.

Отпада и законовото изискване за носенето на маски, въпреки че те ще останат задължителни в някои видове транспорт, както и на определени обществени закрити места, където има струпване на хора.

Актуализирани насоки за най-застрашените от COVID също ще бъдат публикувани тази седмица, преди пълното отваряне в понеделник.

Правителственото насърчаване на организаторите на големи събития да използват сертификат COVID – чрез приложение на NHS или резултат от теста по имейл, очевидно бележи промяна в подхода от страна на министрите през последната седмица.

Сега правителството ще насърчи използването на COVID сертификат за влизане на големи събития, където има значителен брой хора, които се смесват без социално дистанциране – особено на закрито.

Въпреки премахването на почти всички останали ограничения на COVID по стъпка четвърта, тестването, проследяването на контактите и правилата за самоизолация ще останат същите.

Изискването за двойно ваксинирани хора или лица под 18 години, които са контакт на потвърден случай на COVID за самоизолация в продължение на 10 дни, ще бъде отменено на 16 август.