СНИМКА: GETTY IMAGES

Великобритания: Най-важното до 23 юли – законови промени, имиграция, мерки (ОБЗОР)

1 758
0

Великобритания продължава да планира и подготвя множество промени във всички аспекти на обществения живот. Някои ще настъпят по-рано, а други – след известно време. Ще разгледаме последните акценти в Обединеното кралство.

Започваме с плановете на правителството да въведе историческа законодателна реформа. Ако тя стане факт, то властта ще ограничи значително начина, по който обществеността може законно да оспори официалните решения. Властите са устремени към въвеждането промяната, въпреки опасенията, че това ще навреди на правосъдието. Министерството на правосъдието излезе с позиция, че законодателството му за реформа на съдебния контрол ще спести пари и време на съда.

Продължаваме с новия закон за имиграцията на Великобритания, който се очаква да стане факт по-скоро от гореспоменатата законодателна реформа. Законът е предвиден да направи пристигането във Великобритания без разрешение криминално престъпление.

Централна тема от последните дни е ваксинацията като задължително условие за посещение на различни събития в Обединеното кралство. Борис Джонсън говори по темата и обясни, че подобна мярка се очаква през есента. Премиерът обяви новината, въпреки че самият той увери преди месеци, че ваксинационните паспорти няма да се изискват за събития в пределите на Великобритания, а само за международни пътувания.

Сред водещите заглавия беше и това, че работещите на Острова ще имат шанс за по-голямо заплащане от 2022 година, след като им бъде осигурена възможност да повишат своята квалификация. Предстои да бъде въведено законодателство в подкрепа на гаранции за умения през целия живот, които да позволят на хората достъп до висококачествено образование и обучение.