Снимка: GETTY IMAGES

Борис Джонсън предприема нови действия – във всеки квартал на Англия и Уелс ще бъде назначен полицай, който ще отговаря за целия район

9 892
0

Британският премиер Борис Джонсън обеща да осигури „по-малко престъпност, по-малко жертви и по-безопасно общество“, докато страната се възстановява от пандемията.

Великобритания: Данъкоплатците ще носят тежестта от пандемията „в продължение на десетилетия“, сочи доклад

Правителството ще представи новия си План за противодействие на престъпленията във вторник. Инициативата също така ще гарантира, че във всеки квартал в Англия и Уелс ще бъде определен и назначен полицай, който ще бъде изцяло на разположение на гражданите в съответния район.

Премиерът каза, че планът, който се основава на обещанието на Консервативната партия за борба с престъпността, ще гарантира на всички да имат сигурност.

„Когато за първи път застанах на стълбите на Даунинг Стрийт като министър-председател, обещах да подкрепя полицията и да направя хората по-защитени“, каза премиерът.

„Ето защо моето правителство остава устремено в усилията си да защити британската общественост и този план дава нов ангажимент, тъй като ние излизаме от въздействието на пандемията, да има по-малко престъпления, по-малко жертви и по-безопасно общество.“