Снимка: GETTY IMAGES

Щети за над 500 млн. евро заради наводненията в Германия

13
0

По предварителни оценки материалните щети за компаниитe, разположени в долината на река Ар, причинени от наводненията, които са засегнали Западна Германия, са повече от 500 милиона евро.

Около 800 предприятия – членове на IHK, както и 800 компании, които са част от HwK, са пострадали от разрастващата се катастрофа. Повечето от тях, 71% са малък бизнес. Най-големи загуби са понесли представители на хотелиерския бизнес. В същото време, според агенцията, по-голямата част от щетите в размер на около 560 млн. евро падат върху сгради, но оборудването, инструментите и стоките също са повредени.

От 12 юли в Западна и Югозападна Германия бушуват проливни дъждове, причиняващи опустошително наводнение. Поради дъждовете притоците на Рейн Ар и Мозел, както и малките реки Зауер, Прюм, Ниемс, Кил и Ерфт преливат бреговете. Федералните провинции Северен Рейн-Вестфалия и Рейнланд-Пфалц са били засегнати главно от стихиите. По последни данни почти 180 души са загинали от последствията на неистовите елементи в Германия, главно във федералната провинция Рейнланд-Пфалц.