Снимка: GETTY IMAGES

BBC: Великобритания може да преразгледа и облекчи правилата за пътуване в близките дни

1 874
0

Висшите министри в кабинета трябва да обсъдят възможността напълно ваксинирани пътници от ЕС и САЩ да избягват карантина, когато пристигнат в Англия.

Борис Джонсън предприема нови действия – във всеки квартал на Англия и Уелс ще бъде назначен полицай, който ще отговаря за целия район

Преглед на правилата се очаква до 31 юли – втората дата в плана на Министерството на транспорта за безопасно връщане към международните пътувания. Източници твърдят, че освобождаването от изолация вероятно ще бъде обсъдено на среща в сряда.

Великобритания: Данъкоплатците ще носят тежестта от пандемията „в продължение на десетилетия“, сочи доклад

Но те казаха, че не е задължително да се вземе решение дали да се продължи.

Oт Даунинг Стрийт и Министерството на транспорта отказаха да коментират съобщения във вестниците, че правителството ще продължи с изпълнението на плана.

Но авиационната индустрия настоява за облекчаване на правилата за карантина за пътуващите от ЕС и САЩ.

British Airways, Virgin Atlantic и Heathrow Airport искаха да демонстрират, че ваксинационният статус може да бъде проверен извън границата/летището и да позволи безопасно влизане във Великобритания от страни от жълт списък.

Възрастните, които са били напълно ваксинирани в Обединеното кралство и тези на възраст под 18 години, вече не трябва да се самоизолират след посещение на която и да е страна от жълт списък, освен Франция.

Но всеки, който е бил напълно ваксиниран извън Обединеното кралство, все още трябва да бъде поставен под карантина за 10 дни при пристигането си, или да плати за схемата Test to release, за да съкрати карантината си.