Снимка: БГНЕС

Образованието в България: Всички най-важни новини до 28 юли (ОБЗОР)

1 640
0

Новата учебна година наближава, а с нея и очакванията за това как ще бъде провеждано обучението и какви ще бъдат условията за учителите и учениците. Ще разгледаме най-важната информация относно образованието в България през последните дни.

Започваме с анализа на МОН за изминалата учебна година, който ясно показва, че дистанционното обучение е повлияло негативно както на учителите, така и на децата. Такива са констатациите в анализа на обучението от разстояние в електронна среда (ОРЕС), който беше изготвен от служебния екип на Министерството на образованието и науката (МОН).

Служебният министър на образованието и науката – проф. Николай Денков, обяви преди няколко дни, че учителите ще получат 2 дни допълнителен отпуск, ако се ваксинират срещу коронавирусната инфекция. Темата предизвика множество дискусии.

Продължаваме с това, че МОН ще настоява за максимално присъствено обучение през предстоящата учебна година. Причината за това са именно изводите от анализа на просветното министерство, който показва негативното влияние на дистанционния метод за обучение.

Завършваме с призива на служебния министър на образованието проф. Николай Денков, който отправи апел към учителите да се ваксинират срещу коронавирусната инфекция.