Снимка: GETTY IMAGES

Официално: Удължиха изискването за 5-дневна карантина за пристигащи от Обединеното кралство в Италия

1 744
0

Италианското правителство обяви в четвъртък вечерта, че изискването за всички пътуващи от Обединеното кралство за карантина в продължение на пет дни след пристигането ще бъде разширено до следващия месец.

Обединеното кралство може да разшири още списъка с безопасни страни за пътуванe

Италия първоначално възстанови изискванията за карантина и двойно тестване за всички пристигащи от Обединеното кралство (включително всеки, който е пътувал там през последните 14 дни) на 21 юни на фона на загрижеността за увеличаването на случаите на коронавирус във Великобритания, причинено от варианта Delta.

Отпада карантината за напълно ваксинирани пътници от ЕС и САЩ, пристигащи в Англия

Правилото за карантина трябваше да приключи в петък, 30 юли, но в четвъртък вечерта здравният министър на страната Роберто Сперанца обяви във Facebook, че задължителната карантина ще остане в сила за всички пристигащи от Великобритания, включително тези, които са напълно ваксинирани.

Правилото ще е в сила до 30 август, според наредбата.

„Току-що подписах заповед за удължаване на ограничителните мерки по отношение на влизането в Италия от Индия, Бангладеш, Шри Ланка и Бразилия“, каза Сперанца.

„10-дневната карантина за неевропейски страни е потвърдена, с изключение на тези в препоръчания от ЕС списък, за които карантината е намалена на 5 дни.

„5-дневната карантината е потвърдена и от Великобритания.“