Автобусни и таксиметрови превозвачи обявиха стачна готовност от края на септември

8
0

„Автобусните превози работят на 5% марж на печалба. Този марж не го получаваме, не получаваме и обезщетения“, каза Милтенова. „Докато в парламента тече детското шоу „Кой е по-по-най“, ние ще фалираме.

Факт е, че ние сме пред фалит, факт е инфлацията, факт е повишението на горивата. А цените на билетите остават непроменени“, добави още тя. „Организирахме протести и миналата година, но тогава имаше чуваемост. Това е мое мнение, но не смятам, че дипломната квалификация от Харвард има значение“, иронично вметна Хинко Радков, председател на Българското обединение на шофьорите.

Превозвачите – автобусни, таксиметрови и товарни, както и автоинструктурите обявиха, че се включват в протестите на туристическия и ресторантьорски бранш днес в София. Причината за недоволството им – липсата на мерки за помощ на тези сектори от страна на държавата. Всички браншови организации настояват за среща с президента Румен Радев, а някои от тях са поискали и среща в премиера Стефан Янев, но останали без отговор.

При първия, втория и третия локдаун в таксиметровите шофьори са регистрирали 80% спад в работата си, отчете Красимир Цветков от таксиметровата асоциация. „100% от работещите в нашия бранш са самоосигуряващи се, затова не получихме никаква компенсация. От 28 септември обявяваме стачна готовност.“