България на световната купа по паркур в София

12
0

От утре до неделя на 40-метрово трасе пред НДК около 70 състезатели от 23 страни ще се съберат за  участие в първата у нас  световната купа по паркур – част от календара на Международната федерация по гимнастика. По този повод в София ще пристига и президентът на централата Моринари Ватанабе.

Събитието е първо по рода си след 18-месечно прекъсване на официални прояви по паркур в международен мащаб. Утре е ден за тренировки, в петък са квалификациите, а финалите са в събота, 11-и и в неделя, 12-и септември. Състезателите ще доказват уменията си в двете дисциплини на паркура – скорост и свободен стил . 

Зрителите ще могат да наблюдават спиращите дъха изпълнения на открито. Достъпът е свободен.

„Локацията е подходяща. Около НДК има голям поток от хора, всеки ще може да види изпълненията на състезателите и така младите да се запалят по паркура“, сподели днес в пресклуб „България“ легендата Йордан Йовчев – председател на Организационния комитет.  

България ще бъде представена от амбициозна четворка – Алек Раев, Мартин Димитров, Лъчезар Захариев, Йоан Досев. Треньор е Делян Димитров. Поради контузия от състава е отпаднала Стела Паунова. Мартин и Йоан ще участват и в двете дисциплини, Алек и Лъчезар ще са на скорост.