Снимка: ThinkStock/Getty Images

От 25 септември в Нидерландия се променят някои мерки

0
0

Събитията на закрито в Нидерландия скоро ще могат да посрещнат посетителите, без да се изисква те да останат на фиксирана седалка. Промяната ще влезе в сила на 25 септември и включва рок концерти и други изпълнения, казаха източници, близки до кабинета, за телевизия NOS.

Местата също ще бъдат задължени да ограничат капацитета до 75 процента от максималния. Настоящите правила ограничават посещаемостта на две трети от размера на залата и изискват гостите да останат на местата си.

Тези, които посещават събития, от 25 септември, ще трябва да докажат, че са напълно ваксинирани срещу Covid-19, че наскоро са имали отрицателен тест за коронавирус SARS-CoV-2 или че са се възстановили от вирусната инфекция.

Очаква се премиерът Марк Рюте и здравният министър Уго де Йонге да обявят промяната по време на пресконференция във вторник вечерта.

Очаква се и спортните състезания, провеждани на открити стадиони, да могат да посрещнат притежателите на билети с пълен капацитет. Широко се смяташе, че нощните клубове ще трябва да останат затворени. Настоящите правила за кетъринг индустрията изискват всички съоръжения да се затварят всеки ден от полунощ до 6 часа сутринта.