Провал на последното заседание на комисията „Росенец“

4
0

Липсата на кворум провали последното заседание на комисията за „Росенец“. В залата се оказаха само 6 от всички 12 депутати, а за да стартира работа комисията са нужни поне 7 народни представители. Така за заседанието бяха дошли от „Има такъв народ“, „Демократична България“ и ИБГНИ, но нито един от ГЕРБ, БСП и ДПС.

На комисията бе извикан за изслушване почетният лидер на ДПС Ахмед Доган, но и той не се яви. От името на МВР бе шефът на Националната полиция Станимир Станев, който обаче нямаше възможност да разясни пред депутатите как е била организирана охраната на двата протеста на 11 юли миналата година.

„Ако 47-то НС прояви желание да разглежда темата, ще се видим отново“, каза шефът на комисията „Росенец“ Калоян Янков. Той поясни, че това е трябвало да бъде последното заседание. По думите му всички документи и материали ще бъдат пратени на всички органи, сред които ДАНС, прокуратурата и ДНСК. Янков уточни, че не са имали време да изготвят цялостен доклад, но стенограмите от заседанията също ще бъдат препратени на институциите. „Надявам се казуса Росенец да бъде продължен в следващия парламент, защото все още има неясни въпроси и основният – каква е връзката на Доган с Росенец“, завърши Калоян Янков.