След като днес бившият народен представител от ДПС - Делян Пеевски, беше разпитан от ДАНС относно свои сметки, попаднали в обсега на международното разследване "Pandora Papers", до "Държавник" достигна интересна информация за втория български политик, замесен в тази грандиозна афера.

От Агенцията заявиха още вчера, че проверяват постъпила информация за възможни финансови нарушения на български юридически и физически лица в офшорни зони. Проверката е свързана с "Досиетата Пандора".  

СКАНДАЛ: Министър Кирил Петков хванат в поредна лъжа - срещнал се с Пламен Бобоков (СНИМКА)

Сред най-настоятелните бяха журналисти от "Дневник", по които той прати поздрави на собственика им Иво Прокопиев. 

"Държавник" научи от свой източник, че вторият български политик със сметки, разследвани в рамккте на "Pandora Papers", е Асен Василев - бивш служебен министър на финансите. Той се включи и в новия политически проект на Кирил Петков.

Действаща офшорна компания, която е регистрирана на Британските Вирджински острови, е 100% собственост на бившия финансов министър и сегашен лидер на новосформираната коалиция, подкрепяща държавния глава Румен Радев - “Продължаваме Промяната”. Офшорката Акселберт Лимитед (Akselbert Ltd) e регистрирана с номер 1873705 и адрес Роуд Таун, Тортола, п. к. 4649, Кларънс Томас Билдинг, съобщават колегите от "Труд".

Това става ясно от документите, разпространени първо от "Труд", които можете да видите по-надолу: