Българският президент Румен Радев е възможно да влезе в разширения списък на санкционирани българи по закона „Магнитски“ за участие в мащабна корупция“ съобщиха наши източници от службите.

Според тях прокуратурата има и е готова да предостави данни за това на американските служби.

Още по темата: Службите сензационно: Радев попада под ударите на закона „Магнитски“, България ще има нов президент

Според тях връзките на Румен Радев с Васил Божков не са тайна за американците и е твърде възможно българският президент да бъде сред санкционираните.

След президентските избори обаче е твърде възможно Румен Радев да попадне в списъка на санкционираните, тъй като напоследък пред очите на обществото Радев явно подкрепяше протестите организирани от Васил Божков.

Връзките му с олигарха бяха осветлени и от испанските медии. Припомняме, че испанският вестник ABC в няколко статии показва истинските лица зад протестите в България – президентът Румен Радев и олигархът Васил Божков. Директно от улиците на София, репортерът на изданието Рафаел Алварадо казва, че Радев е свързан с руските тайни служби, а Васил Божков е с 19 обвинения, според разследващият журналист няма никакво съмнение, че двамата действат в комбина.