От Института за пътна безопасност изразиха възмущението си и остро критикуваха министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Причината е решението му да преназначи бившия шеф на КАТ - София, Тенчо Тенев, отново на същата позиция.

През месец май Тенчо Тенев бе задържан и обвинен в неправомерно сключени договори за дарение на стойност над 10 000 лв, с фирми за оборудване на полицията с видеокамери и консумативи и поддръжка за служебните автомобили. В дома му бяха открити и 554 различни боеприпаси без надлежно разрешение. 

Ето и позицията на института за пътна безопасност:

TЪЖНА ВЕСТ
ЗА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ
 
В Института за пътна безопасност постъпиха десетки сигнали от гневни пътни полицаи за малоумното решение на министъра на вътрешните работи за назначаването от днес на лицето Тенчо Тенев за началник на столичния КАТ.

  Г-н Рашков, Вие ще бъдете първият министър на вътрешните работи, който ще вдигне на бунт пътните полицаи. Вашето решение да назначите за шеф на КАТ доказано некомпетентен и опасен човек показва, че за вас професионализмът, честта и достойнството не означават нищо.

  Г-н Рашков, вие не сте този, за който се представяте пред българското общество. С това си ваше действие Вие доказвате, че служите на чужди интереси и корупционни практики. На фона на пълния транспортен хаос, който цари по българските пътища, с тази ваша заповед вие утвърждавате лобистки и престъпни практики.

  Институтът за пътна безопасност настоява незабавно да преразгледате своето решение, за да успокоите както пътните полицаи, така и българското общество.