Седем полицаи, участвали в престрелка, при която загинаха 20-годишен мъж и раниха тийнейджър след преследване на кола в Пирея в събота сутринта, бяха арестувани за умишлено убийство.

Очаква се и седемте да бъдат изведени пред прокурор в 19 ч.

Гръцката полиция (ELAS) съобщи в изявление по-рано през деня, че служители на отделението за каране на мотоциклети DIAS са подали сигнал до водача на кола, за която подозират, че е била открадната, за да спре за проверка, но шофьорът опитал да избяга.

Последвало преследване с кола, което завършило на улица Elpidos в Перама, когато шофьорът се обърнал и блъснал следящите го полицейски мотоциклети. Служителите започнали да стрелят към колата, убивайки 20-годишния шофьор и ранявайки 16-годишен пътник, докато трети мъж в колата успял да избяга и се издирва от полицията.

Пострадали са и шестима служители, съобщиха от полицията.

Първоначалните доказателства в продължаващото разследване показват, че повечето от седемте полицаи, участващи в кървавия инцидент, са стреляли срещу заподозрените.

При първоначална аутопсия е установено, че тялото на жертвата е имало повече от една рана от куршум. Пълният доклад за броя на ранените и точната причина за смъртта на 20-годишния младеж ще бъде публикуван в понеделник.

Във видеоклип, заснет от свидетел от разстояние, се улавя звукът на най -малко 20 изстрела, изстреляни на местопроизшествието.

Образувано е отделно дело за пострадалия пътник и избягалия от местопроизшествието мъж, който може да бъде обвинен за опит за убийство. Източници на полицията съобщиха, че убитият мъж е арестуван на 14 -годишна възраст за кражби.crime