Софийският градски съд реши да остави в ареста Георги Семереджиев, съобщиха от БНТ. Повдигнати са му обвинения за катастрофата, станала на 5 юли вечерта в София, в която бяха убити две млади момичета.

По време на заседанието се изясни, че едната маратонка на Семерджиев е намерена в мощния му джип след катастрофата, а втората в дома му. По фасадата на кооперацията, където живее, са открити следи от стълба и от кръв, поради нараняване на дясното стъпало на Семерджиев.

Комисар Тенчо Тенев с притеснителни разкрития: В София масово се шофира под влиянието на наркотични вещества и алкохол

Самият той заяви пред съда, че не е виновен за нищо, не разбира за какво го обвиняват и иска да се прибере вкъщи. Семереджиев обясни, че е бил отвлечен и не знае къде е личната му карта, а на въпрос кога е станало това, той отговори, че не си спомня. После уточни, че се е случило около 17 часа на 5 юли и не си спомня как, но се събудил на следващия ден в дома си, когато полицаите нахлули в него. "Всичко ми е легално, имам си бизнес и не виждам причина да съм тук. Просто бях отвлечен. Откраднаха ми и колите. Това е истината. Проверете и ще видите. Подал съм сигнал в ГДБОП и в 4 районно. Шофьорската ми книжка е швейцарска и истинска, но не помня кога ме отвлякоха."

Полицията разследва убийство в центъра на Варна

По време на заседанието Семерджиев прекъсна пледоарията на прокурора със заявление, че иска да отиде в болница. Обясни, че бил бит по време на задържането. В началото на заседанието твърдеше, че е отвлечен от полицията, а не задържан.