Вътрешната комисия в Народното събрание изслушва служители от МВР.  Причината е катастрофата, която се случи на 5 юли, при която Георги Семерджиев уби две жени в нетрезво състояние и под въздействие на наркотици, съобщават от NOVA

Според информацията, той е получил помощ от служителя на реда Симона Радева. Започна и досъдебно производство дали е имало други служители на МВР, които са му оказвали помощ.  

Комисар Тенчо Тенев с притеснителни разкрития: В София масово се шофира под влиянието на наркотични вещества и алкохол

Междувременно зам.-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров съобщи в ефира на БНТ, че при повторен оглед на колата, в нея е открит амфетамин. Заради това предстои на Семерджиев да бъде повдигнато още едно обвинение.

"Утре това ще стане публично достояние в залата на Софийския апелативен съд, ще представим доказателства. Още нямаме резултат от иззетата кръвна проба, но иззехме достатъчно количество кръв въпреки неговата съпротива", заяви Тодоров.

Освен това, е назначена и втора експертиза. Ако се окаже, че той самият е бил под влиянието на наркотици, това е най-тежко наказуемото престъпление, за което е предвидено лишаване от свобода до 20 години, допълни Ясен Тодоров.

Съдът реши: Георги Семерджиев остава в ареста


"Към момента няма доказателства, че полицайката Симона Радева е била с него в колата, но е доказано, че след катастрофата тя и още двама души са помогнали на Семерджиев да се укрие. Установени са данни за връзки на Георги Семерджиев със служители на МВР, заради това прокуратурата разследва за т.нар. полицейски чадър. Свързаността му с други лица и евентуална престъпна дейност най-вероятно ще бъде разглеждана в отделно досъдебно производство", уточни Тодоров.

С оглед на действията ѝ след ПТП-то може да се предполага, че тя със свои действия е улеснявала Семерджиев в неговата дейност. Мисля, че отношенията между Семерджиев и Радева са лични. Имаме информация и в тази насока, заяви Ясен Тодоров.

Той добави още, че са иззети всички видеозаписи в района на катастрофата, както и около дома на Семерджиев. Зам.-директорът на НСлС призова, ако има очевидци на катастрофата, да се свържат със службите, за да дадат показания.