Георги Семерджиев – човекът, който преди месеци уби две жени на тротоар в столицата, е бил пазен от десетки полицаи. Това установи проверка на МВР, чиито резултати бяха оповестени в понеделник от ресорния министър Иван Демерджиев. Очакват се  дисциплинарни уволнения на служители от системата, предава NOVA.

ИЗВЪНРЕДНО: Уволниха дисциплинарно полицайката Симона Радева, която беше замесена в случая "Семерджиев"

Криминалистът Иван Савов коментира в студиото на „Здравей, България”, че протекциите над Семерджиев са били на по-високо ниво в йерархията на МВР.

"Това е много голямо петно върху системата на МВР и върху полицията в частност", смята експертът в сферата на сигурността. По думите му обаче това е само върхът на айсберга и най-лесното, което е можело да се констатира. "Да кажем, че полицаите са виновни. Не ги оправдавам в никакъв случай, но според мен наистина тук е имало протекции от по-високо", каза Савов.

"Това, което се знае в средите в София за този човек, е, че той дълго време е пласирал наркотици и то не на дребно, а на едро за Таки. По тази линия най-вероятно е разработван и е давал информация на службите. Много е вероятно точно по тази линия да му е правена и тази пелена върху него, за да може да си позволява тези своеволия. Малко е лицемерно да оберат пешкира хората, които са били на най-ниско ниво", каза още криминалистът.