"Гордея се, че съм родена и живея, създала съм семейство и съм отгледала децата си в България. Благодаря на Бог, че се радвам на три деца и силен, смел и любящ съпруг. Така се разви животът ми, че от дете спортът ме научи на дисциплина и себераздаване, с които постигнах национални рекорди, които преди три дни навършиха 33 години." каза полковник Митева пред препълнената зала по време на официалното й представяне.


Тя има място в историята на родното плуване. Републиканските рекорди на родената в Добрич състезателка на ЦСКА стоят непокътнати и до днес.

Митева притежава рекорд по бътерфлай на 200 метра в 50 метров басейн поставен на 15 юли 1988г. в София. На същата дистанция, но в 25 метров басейн тя поставя още един рекорд през март месец в същата година в Благоевград.

Най-големият й успех е 6-то място на олимпиадата в Сеул през 1988 година в щафетата на 4 по 100 метра съчетано плуване заедно с Бистра Господинова, Таня Богомилова и Наташа Христова.

"Повече от 3 десетилетия службата ми в името на Родината осмисли живота ми, даде ми чувство на сигурност и самочувствие. Работата ми в неправителствения сектор по социални проекти и каузи, личната ми ангажираност за деца с различни нужди ми донесе удовлетвореност", разкри полковник Митева.

Тя сподели, че е взела решението си да се включи в тази надпревара, защото е време за обединение. „Не трябва омразата да осакатява живота ни. Благодаря на всеки един от вас, че застанахте до нас с имената си, историята си, постиженията си и достойнството си“.

Митева благодари на проф. Анастас Герджиков за отправената покана, като заяви, че за нея това е огромна чест и отговорност.