B неделя ще има решение за кандидатите ни за президент и вицепрезидент. Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Има решение на Централния ни съвет ДПС да издигне свои кандидатури. Кои са те, най-вероятно и аз заедно с вас, ще го знам неделя след обяд. Вчера със заместник-педседателите коментирахме в неделя да направим заседание на Централното ни оперативно бюро", обясни Карадайъ.

По думите му съгласно решението на Централния съвет Централното оперативно бюро и Централния изборен щаб ще вземат решението за кандидатурата.

Карадайъ добави, че "не противоречи на законите на физиката" ДПС да подкрепи проф. Атанас Герджиков, чиято кандидатура за президентските избори вече получи подкрепата на ГЕРБ.

Председателят на ДПС смята, че казаното от Делян Пеевски пред медиите във връзка с документите от "Пандора Пейпърс" е достатъчно ясно. "Какво има в "Пандора Пейпърс"? Това, което чух, което представи г-н Пеевски пред медиите е достатъчно ясно". Преди дни в своя позиция до медиите Пеевски посочи, че трите фирми, посочени в досиетата "Пандора", били дъщерни дружества на негова компания, която той е декларирал.

"Ние декларираме онова, което притежаваме като юридическо лице, а не съдържанието на юридическите лица. И аз попълвам декларации, погледнете съдържанието на декларациите, сега извинявайте, ако нещо не ви е ясно, ще ви помоля още веднъж да го прочетете", коментира Карадайъ.

"Ние като държава нееднократно сме заявявали нашата подкрепа за пълноправното членство на всички държави от Западните Балкани в ЕС. Занапред ще продължим да работим в тази посока. Въпреки че все още съществуват някои спорни исторически въпроси между България и Република Северна Македония, очаквам в най-скоро време те да бъдат разрешени, за да започнат формалните преговори за членство", каза още Карадайъ.