Уволнената шефка на Държавна консолидационна компания (ДКК) - Ваня Караганева, е сключила договор на стойност 1 120 060 лв. с адвокатската кантора на Иван Тодоров - "Георгиев, Тодоров и Ко", съобщават колегите от Plovdiv - online.

Известно е, че Караганева е протеже на бившия служебен министър на финансите - Кирил Петков. Тя предприема действията зад гърба на Съвета на директорите на ДКК.

Иван Тодоров пък е брат на Веселин Тодоров - шеф на "Сиела норма" - фирмата, спечелила търга за машините за гласуване.

В споменатата кантора пък работи Лена Бориславова, която е народен представител от "Продължаваме промяната" - поредно доказателство за опита на Петков и компания да овладеят изцяло финансовите потоци в държавата.

Даниела Везиева, която е служебен министър на икономиката, прави всичко възможно да оправдае действията на Ваня Караганева в поредица от интервюта. Везиева дори се закани да уволни от ДКК хората от Съвета на директорите, изнесли скандалните подробности в публичното пространство.

Еднолично и без консултация със Съвета на директорите, Караганева подписала извънсъдебна спогодба на стойност 50 милиона лева. Съгласие на Съвета на директорите не е дадено, въпреки че то е задължително при такава спогодба и толкова значителна сума.