Министър-председателят Кирил Петков е на посещение в Украйна с ръководена от него делегация.

Путин е категоричен: Ако някой се намеси в събитията в Украйна...

Песков предупреди страните, които планират да изпратят военна помощ на Украйна

Проведе се и ключовата среща в Киев между Кирил Петков и президента на Украйна - Володимир Зеленски. Двамата дадоха и съвместна пресконференция за медиите, за да кажат какво са се договорили - България е готова да ремонтира украинска военна техника, Украйна е готова да снабдява България с електроенергия и да помага с газа.  

Путин загубил интерес към "сделка" с Украйна, има намерение да...

Зеленски подчерта, че България е сред приятелски настроените страни по отношение на подкрепата за Украйна:

"Бях открит и откровен, когато благодарих на премиера, който действително ни помага. Той не просто иска да помогне, не просто обещава. А помага"

Ето какво заяви и Кирил Петков:

"Бях шокиран, когато видях бомбардирани жилищни сгради, които дори нямат военни, видях детска играчка в руините на жилищна сграда, ударена от руска ракета. Не мога да кажа, че това е военна или специална операция - това е война и то срещу цивилни. Не съжалявам, че уволних министъра си на отбраната, когато използва определението "специална военна операция", никой не трябва да казва нищо друго, когато вижда такива ужасяващи картини, като война срещу свободния свят и война срещу цивилни. По отношение на сигурността вярвам, че имаме много голям потенциал за сигурността в Южна Украйна - особено чрез създаване на тези логистични елементи"