Премиерът Кирил Петков не спира да отрича, че България изпраща оръжие в Украйна, но постоянно излизат нови и нови доказателства за обратното. Сайтът BIG5 разпространи снимки, за които твърди, че документират последната пратка за Украйна от Летище София.

Според материала и публикуваните снимки в него, камиони са пристигнали на Летище София и са оставили товар с военно оборудване за най-големия товарен самолет на Украйна, АН-124. 
Според информацията, товарът включва 6 тира с РПГ и 4 ракетни установки тип „Катюша“, които са събирани от всички военни поделения в цялата страна. Шофьорите на „Громан България“, наета да извърши превоза, са получили указания да чакат докато стане 02 часа през нощта, за да не се привлича внимание. Товаренето е станало между 03 и 04 ч., след което тежкотоварният АН-124 веднага е излетял. 


Малко преди 22 ч. снощи районът на летище София три камиона с извънгабаритен товар минават по Ботевградско шосе. Час по-късно те са на перона на летището, близо до украинския АН-124, потвърждава от своя страна и bTV. 

В полунощ камионите качват завития с брезент извънгабаритен товар на борда. Електрокари започват да качват зелени сандъци на самолета.

Същевременно зачестяват информациите, че украинските войски са изправени пред недостиг на боеприпаси. Това потвърждава и командирът на доброволческия батальон "Пятнашка" (ДНР) Ахра Авидзба.


„В нашия район, както и навсякъде другаде, изучаваме един на друг, обстрел. Ако ние се придвижваме и тяхната артилерия ни обстрелва постоянно, значи са добре с боеприпасите.  Но напоследък обстрелите са все по слаби. Нашите ВКС унищожиха много складове със снаряди, а и все по трудно те могат да попълнят запасите си", споделя той. 

Както отбеляза Авидзба, украинската армия сега изпитва „глад за снаряди“, така че е започнала да изразходват боеприпасите по-икономично.