Дмитрий Рогозин - ръководителят на "Роскосмос", се изказа остро по адрес на генералния секретар на НАТО - Йенс Столтенберг.

Шефът на "Роскосмос" съобщи за задържан британец в...

Рогозин нарече твърденията на Столтенберг лъжливи, след като лидерът на НАТО за пореден път коментира помощта за Украйна.

САЩ и Германия с договорка относно конфликта в Украйна, няма да признаят...

„НАТО подкрепя Украйна, но няма да става страна в конфликта, необходимо е да се избегне разпространението на бойни действия към други страни - лицемерният и лъжлив генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг“ - написа Дмитрий Рогозин в Телеграм.

Ръководителят на "Роскосмос" не остана безучастен и за изказването на шефа на ЦРУ - Уилям Бърнс, за изтичането в медиите на информация, отнасяща се до обмен на разузнавателни данни между Вашингтон и Киев. На форум във Вашингтон, организиран от Financial Times, Бърнс нарече „безотговорно, много рисковано и опасно, когато хората прекалено много говорят, независимо дали това е изтичане в личен разговор, или публични разговори за конкретни разузнавателни въпроси“.

Едва ли ще успеете да замажете прякото участие на Съединените щати в убийствата на руски военнослужещи и предаването на разузнавателна информация, включително космически услуги за връзка и наблюдение, които са осъществявани от орбиталните групи на Съединените щати, вкл. Старлинк, и на Европейския съюз. Ние не сме отмъстителни, но сме зли и имаме добра памет“, пише по темата Рогозин.