Под връх Тумба в Беласица Румен Радев коментира трърденията, че в България има ядрено оръжие:

 "Категорично в България няма ядрено оръжие" ,
заяви г-н Радев, който участваше в откриването на военен паметник на войниците от 11-а пехотна Македонска дивизия.

Президентът ни показа почитта си към загиналите с венец, който поднесе на монумента.

 "Героите, които влязоха в неравен бой за обединена, независима и горда България, ни завещаха своя урок, че националната памет и достойнство не се наследяват, а се отстояват всеки ден. Най-голямата отплата за саможертвата е тя да не бъде забравена,За съжаление, повратностите на времето и не една злонамерена ръка варварски заличиха много от тези места. Но окуражаващо е, че днес все по-категорично преоткриваме своя дълг към предците ни, отърсваме се от дългогодишни заблуди и свенливост, които оставиха на произвола твърде много български войнишки гробове и паметни знаци“,  каза Радев.

При посещението си в Беласица, държавният глава констатира,че актуализацията на бюджета трябва да се осъществи възможно най-бързо.Устойчивата управленска програма на правителството е най-наложима.

Тема на дискусия беше и новината за американските изтребители F-35, които пристигнаха в България на 30 май от САЩ за обучение съвместно с Кралските военновъздушни сили на Нидерландия в Черноморския регион:

 "Тези изтребители идват тук най-вече, за да могат да водят съвместни тренировъчни действия с българските военновъздушни сили и да помагат за усилена охрана на въздушното пространство" , отбеляза Радев.