Снощи бе проведен коалиционен съвет без участието на министрите от ИТН, премиерът Кирил Петков заяви, че полагат усилия да не се стига до предсрочни избори.

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Коалицията се разпада, Слави Трифонов изтегля министрите на ИТН

"Искам да благодаря на коалиционните партньори, които са с мен, че всички осъзнаваме колко отговорна задача имаме и  как България не може да влезе в поредната политическа криза. Всички сме заедно, обединени и искаме да успокоим всички граждани, че всичко, каквото зависи от нас, ще го направим България да продължи точно със същото правителство, с което е в момента", заяви Кирил Петков след заседанието.

Петков разкри, че партньорите в коалицията ще направят всичко възможно да приемат актуализацията на бюджета и ще работят усърдно за сигурността на българския народ.

"Няма да допуснем заради его, задкулисие или нещо друго България да влезе в спирала от избори в момент на война, когато имаме енергийна криза, газова криза, когато Планът за възстановяване и развитие разчита на 22 закона да сеприемат до края на годината, за да получим парите от Брюксел. Всички сме единни и казваме "не" на хаоса, "да" срещу корупцията и "да" за промяната на КПКОНПИ."