Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова заяви на брифинг, че нови избори ще предизвикат хаос и задълбочаване на кризитe в отговор на напускането на ИТН от коалицията.

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Коалицията се разпада, Слави Трифонов изтегля министрите на ИТН

"Свикахме извънредно заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Анализирахме спокойно и разумно ситуацията. В неделя свикваме и Националния съвет на партията.  За нас най-важно е в краткосрочен план да се приеме актуализация на бюджета. Нашите политики са включени в нея - намаляване на данъците за младите семейства,  преизчисляване на пенсиите,  да се увеличат ваучерите за работниците, да се овладеят цените и акциз на енергийните стоки и намаляване на ДДС на някои от тях, да се   подпомогнат земеделските производители. В последния момент, благодарение на партньорите, беше прието да се дадат средства за линиите на отдалечени населени   места, както и подпомагане на индустрията  заради тока и газа, за да има производство и работни места", допълни Нинова.

Коментар на Кирил Петков след първия коалиционен съвет без министрите от ИТН

Според председателя на БСП нови избори вещаят липса на Народно събрание, което да взeма адекватни решения.

"Ние сме отговорна и разумна партия,  носим отговорността за участие в това управление.  Категорично подкрепяме политиката, заявена от премиера Петков и ПП, за борба с корупцията и модела "ГЕРБ".  Пет години водим тежка битка с този модел.  Навсякъде е обрасло със зависимости, с кражби и саботаж на хора от предишния модел. Изпитваме го в момента като министри и участници в изпълнителната власт",  изтъкна Нинова.

Корнелия Нинова изрази подкрепа към кандидатурата на вътрешния министър Бойко Рашков за нов председател на КПКОНПИ.