Председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов обяви, че "Има такъв народ" ще иска закрито заседание на парламента за Република Северна  Македония.  Външният министър в оставка Теодора Генчовска ще представи секретни грами за разговори по темата.

„В тази секретна грама,  дето ще я чете,  плюс другите документи,  дали пък вътре някой европейски комисар не разказва какво му е казал Кирил Петков какво мисли да прави. Дали това не е национално предателство? Ако не е, защо ни спират да направим такова скрито заседание?", коментира Йорданов.

Тошко Йорданов разкри, че са събрани необходимите 48 подписа за провеждане на закрито заседание, но е получил отказ от председателя на парламента.

Премиерът Кирил Петков, получи покана от Станислав Балабанов  да се яви на детектор на лъжата и да отговори негов ли е почеркът в бележката и да потвърди смисъла на тази бележка.  Депутатът от ИТН твърди, че по време на пътуване до Киев Петков му е представил план за вдигането на ветото за РСМ и  членство й в Европейския съюз.