Председателят на "Демократична България" заяви тази сутрин, че България отива на избори. Според Христо Иванов, последните събития в политическите среди разкриват различни алтернативи за бъдещето на управлението, но най-сигурна е тази на парламентарни избори. Като основна причина за създалата се ситуация, Иванов изтъкна конфликти на интереси и лични амбиции. Той заяви, че няма реална поличитеска почва за събитията.

Кирил Петков: Народните представители преди нас не са си свършили добре работата

Днес се очаква гласуването на поисканбата по-рано оставка на председателя на 47-то Народно събрание - Никола Минчев.Председателят на "Демократична България" заяви, че българският народ следва да е наясно защо е свидетел на подобни събития и че всичко започва от кризата с БНБ. Той наблегна и на факта, че четвърти избори за малко повече от година е феномен в историята ни.

Самият той призна, че не е сигурен как ще се развие този сценарий. Макар да вижда много възможности, като най-тревожен фактор изтъкна, че липсва реална концепция за управление. Според Христо Иванов, никой от хората, чиято цел е сваляне на сегашното правителство, няма ясна идея с какъв модел на управление може да бъде заменено то.