От октомври месец можем да очакваме 40% по-голяма инфлация според Любен Дилов-син. Той заяви още, че предвижда да не се събере адекватно мнозинство след падането на правителството. "Пазаруване на депутати върви със страшна сила", заяви той. Добави още, че това е най-некадърното управление от 30 години насам. "Премиерът Петков предлага места на напусналите ИТН" - бяха думите на депутата от ГЕРБ-СДС - Любен Дилов-син.

Той допълни, че според него и ДБ са виновни за случващото се. 

Кирил Симеонов се отцепи от редиците на "Има Такъв Народ"

"Христо Иванов направи комисия за конституционални промени без членове на опозицията. Така тя бе мъртвородена", каза той. И заяви, че свалянето на председателя на НС не е оценка за личните му качества, а за некачествената работа на парламента.

Според него всеки протест е признак на нещо добро, тъй като демонстрира заинтересованост. "Той беше спонтанен, в края се появиха организационни елементи. Видимо някои от хората бяха организирани. Вярвам, че Слави има добри намерения. Опитът на Кирил Петков да го "зашие" към казуса с "Капитан Андреево" е жалък. Той няма далаверджийско мислене, но не е и подходящ за политик. Ако ИТН разкажат тяхната версия, може да получат тласък", предположи Дилов.  

СКАНДАЛНО: Християн Мицковски иска българите "да коленичат" в Скопие, настоява за извинения към РСМ

Относно темата за РСМ, той каза: "Говоренето на две и повече писти на Петков доведе до хаоса в момента. Мисля, че френското предложение ще пропадне, но ще има отрезвяване".