"Водих разговори с депутатите от ГЕРБ и съм ги помолил, ако ми вярват да подкрепят предложение ако се осмели този страхливец и лъжец Петков, ще има 59 депутата подкрепа и зелена светлина на РСМ и Албания", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

"Да си свика веднага МС, да даде предложение, да дойде в НС." добави Борисов.

"Вярвам на Макрон, вярвам на ЕС. Всичко добро в България идва от ЕС. В момента ЕС и НАТО искат разширяване със Западните Балкани. ГЕРБ започна този процес. Петков ще отиде на Съвета на ЕС и ще заяви, че някой му пречи. Петков ще се крие и страхува, докато ГЕРБ не свършат работата. Ние знаем да си гледаме работата. Френското председателство е направило най-добрата рамка и по-добра не може да се направи" заяви лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов с атака към управляващите, обяви защо коалицията се е разпаднала

Борисов добави също, че сегашното правителство не е предприело действия относно Протокола, който е неразделна част от френското предложение. Той припомни, че този Протокол все още не е подписан.

"Петков си позволява да лъже в Брюксел, че ГЕРБ му пречи, че министърката на Слави Трифонов му пречи и че който не е с него е мафия", каза Борисов. "Не се страхувай, ела в парламента." обърна се Борисов към Петков. "Това е най-доброто решение за България, Балканите и ЕС."

Борисов: Като викнат Бойко Рашков да го питат за Ракитово, ще коментирам разпита на Младен Маринов

"Вотовете на недоверие са парламентарна практика. Нинова ми е искала 7 пъти вот на недоверие и ние не сме я наричали мафия. Ако имаме премиер да свика заседание на парламента, ние 59 депутати от ГЕРБ ще влезем. Да решим въпроса с РСМ преди вота, да не срамим България като тъмен субект" каза още Борисов.