Бившият президент на Русия, Дмитрий Медведев отправи сериозно предупреждение към световните лидери. Той даде ясно да се разбере, че ситуацията е изключително чувствителна и световните лидери стъпват по тънък лед. 

Медведев заяви, че "Всяка стъпка на държава от НАТО срещу Крим, ще доведе до Трета световна война." и допълни, че това е "Абсолютна катастрофа."

Дмитрий Медведев иронизира европейските лидери: Любители на жаби, колбаси и спагети обичат да посещават Киев

Позицията му е повече от категорична: "Всяка стъпка на държава членка на Организацията на Северноатлантическия пакт срещу Крим ще бъде равносилна на обявяване на война на Русия и може да доведе до "Трета световна война", заяви той.

Той коментира още: ""За нас Крим е част от Русия. И това означава завинаги. Всеки опит за нахлуване в Крим е обявяване на война на нашата страна", в онлайн изданието на седмичника "Аргументи и факти".  

Ново предупреждение на Дмитрий Медведев: Ще разположим ядрено оръжие в Балтика, ако Швеция и Финландия се присъединят към НАТО

"И ако това бъде направено от който и да е член на НАТО, това ще означава война с целия Северноатлантически алианс. Трета световна война. Абсолютна катастрофа", допълни още той.