"Официална писмена покана от "Продължаваме Промяната" за разговори не сме получавали," коментира председателят на ПГ на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов пред журналисти в парламента. 

"Устна покана мога и аз да ви отправя и какво от това, то си има правила и приличие, посочи той. Но дори и да бяха изпратили вчера, щеше да е много закъсняло в ситуацията, в която те сами се поставиха", допълни Йорданов.

Утре Радев ще връчи мандата на "Продължаваме промяната"

По-рано днес министърът на околната среда и водите Борислав Сандов обяви пред NOVA, че от "Продължаваме Промяната" (ПП) са поканили групата на "Има такъв народ" на среща, но такава не се е състояла. 

Попитан дали от ПП продължават да търсят отделни депутати от ИТН, защото нямат 121 депутати подкрепа за правителство, Тошко Йорданов коментира : "Продължават да нямат и продължават да търсят, и ще продължат да нямат".

Според него изборите не са по-добрата опция, затова е трябвало колегите, които са получили първия мандат,  да проведат разговорите нормално, да изпратят покани до политическите партии, които смятат, че могат да са им партньори, защото видимо смятат, че депутатите от ИТН могат да са им партньори. "Следователно човек не трябва да е гений да се сети, че би трябвало да изпратят покана до "Има такъв народ" и да проведат нормален разговор, както и Асен Василев, и Кирил Петков да не са в правителството", заяви Йорданов.

Тошко Йорданов категорично отрече твърденията, че ИТН са получавали покана за разговор от ПП

Председателят на ИТН заяви, че смята, че която и от политическите партии да получи третия мандат от президента, е длъжна да направи опит да сформира правителство и да отправи покани към бившите си коалиционни партньори.

"Ние нямаме проблем с "Продължаваме Промяната", нито с целите, които имат, защото те общо взето се припокриват с нашите, заяви той. Проблемите се казват Асен Василев и Кирил Петков заради едноличните решения, които взимаха, нарушаването на коалиционното споразумение от тяхна страна, коментира Тошко Йорданов. Те развалиха коалицията, аз не разбирам защо казвате, че ние сме я развалили, допълни той. "Сега нещата се зачистени и теоретично на третия мандат могат да се водят нормални разговори, какъв ще е крайният резултат не знам"," заяви Йорданов.

В отговор на въпрос, той коментира, че не вижда Кирил Петков и Асен Василев като бъдещи министри. Виждам ги като ръководители на "Продължаваме Промяната", каквито са си и нас това не ни интересува, допълни Йорданов.