"Вие вече декларирахте, че виждате изход от кризата в предсрочни парламентарни избори. Но Вашата партия вече е натрупала достатъчно парламентарен опит, затова водещо трябва да е грижата към българските граждани. Какви са Вашите стъпки за предотвратяване на бъдещи кризи, ако отидем на Вашия вариант, който предлагате – предсрочни избори?", тези въпроси зададе президентът Румен Радев представителите на ДПС на консултациите в президентството, предаде репортер на БГНЕС. 

Мустафа Карадайъ с тежки обвинения към Кирил Петков: Използва службите за лична употреба

"Намираме се в политическа, здравна, икономическа, енергийна криза, така че в тази ситуация още през април заявихме, че формулата за съставяне на мнозинство в НС и сегашната власт, която е в оставка, е грешна. Политическата логика диктува, че коалиция, основана на омразата, противопоставянето, разделението и реваншизма, няма как да издържи, и ще падне рано или късно. Още тогава казахме, че ни предстоят предсрочни парламентарни избори", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в отговор на въпроса на Радев.

Десислава Атанасова излезе с категорично изказване за политическите промени: "Не виждаме формула за стабилно мнозинство"

"Ние сме отговорна политическа партия със скромен 32-годишен политически опит, и в такива кризисни ситуации винаги ДПС е играело своята основна, отговорна роля. За да бъде променена формулата, по която се конструират изобщо ситуациите в политиката, са нужни предсрочни парламентарни избори, нужна е нова основа, за да има нова къща. Предишната основа задава грешен модел на крива къща. Но докато се стигне до предсрочните избори, е важно какво има да се прави. Ние имаме отговорност да носим, и не бягаме от нея", допълни още Карадайъ.

"Предсрочни избори ще има – да, но въпросът е какво правим до предсрочните избори. Много е важно този въпрос да бъде обсъден много сериозно и отговорно. Ние ще си носим нашата отговорност и няма да бягаме от нея," поясни Карадайъ.