От това, което президентът каза, разбрахме, че вероятно няма да удължи работата на Народното събрание. Това каза председателят на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова, след като от партията ѝ върнаха на държавния глава Румен Радев неизпълнен третия и последен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент. 

„Като мандатоносител направихме всичко по силите си – разумно, отговорно и спокойно, да гарантираме сигурност и стабилност за държавата в следващите трудни месеци. Не го направихме само на думи. Изготвихме програма, внесохме 79 закона в Народното събрание. Приемането на тези закони щеше да облекчи живота на хората“, каза Нинова. 

„ГЕРБ, ИТН, ДПС и „Възраждане“ с цинична безотговорност хвърлят държавата в хаос“, смята лидерът на БСП. 

"Ние положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР. Дори предложихме на трите партии, с които преговаряхме, да удължим срока на работа на парламента, за да може легитимно да бъде избран председател на КЕВР. Напълно си даваме сметка каква тежест е КЕВР да не работи в предстоящите тежки месеци", заяви от своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова и попита президента дали има намерение да удължи работата на парламента, за да се реши този проблем. 

ИЗВЪНРЕДНО: От БСП ще върнат мандата, отиваме на избори

"Призовавам Народното събрание да намери решение на този изключително важен казус до края на тази седмица", беше отговорът на Румен Радев. 

След срещата с президента, лидерът на социалистите Корнелия Нинова направи изявление и пред медиите.

"Първо, президентът не е спрял да критикува това правителство от първия му ден, въпреки че той самият създаде основната партия в него - "Продължаваме Промяната". Заедно с ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" не ни дадоха и дори 100 дни. Смятаме, че той е част от тази група, която свали действащото правителство", каза Нинова.