Докато Борисов управлява ГЕРБ, ние не можем да направим каквато и да е коалиция с тях. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме Промяната“ (ПП).

Бившият министър-председател участва в предаването „Седмицата“ по „Дарик Радио“. В предаването той повтори тезата си, че Борисов трябва да се пенсионира и оттеглянето му от властта би било от полза за България и за ГЕРБ. 

ИЗВЪНРЕДНО: От "Продължаваме Промяната" съобщиха, че до този момент са събрали 5 хиляди подписа за изборите

Пред журналисти Кирил Петков заяви, че би било много по-ценно да се види дали другите политически партии биха били толкова твърди като тях и да се видят какви ще са политиките на другите политически партии. Да влизаме в дискусии и реторика с едно правителство, което ще е тук за месец и половина, няма смисъл, коментира Петков.

Според него другото, което няма смисъл, е да се правят „алармистки“ изказвания по повод на служебното правителство, защото това не помага на хората да вземат истинските решения. 

Кирил Петков посочи, че когато става въпрос за "Демократична България" е ясно, че ПП и "Демократична България" ще бъдат в коалиция след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на изборите, така че да имаме най-голям шанс за 121 народни представители в парламента, добави Петков и посочи, че е ясно какво става, когато не достигат четири народни представители.