"Имаме две алтернативи - или ние управляваме България, или всички останали други унищожават страната ни, както през последните 30 години", обяви в "Твоят ден" по NOVA NEWS лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Възраждане" има своята кауза и не търпим компромис и съглашателство с национални предатели. Не участваме в разговори с партии, които считаме за виновници за състоянието на страната. Действително премахнахме гражданската квота, защото избирателите ни призоваха. Те казват, че хората, които влязат в парламента от гражданската квота, смятат, че са го направили благодарение на своите усилия, а всъщност ги вкарват избирателите. Трябва да бъдат лоялни към нас, а не към собственото си его",заяви Костадинов.

По думите му вдигането на ветото за присъединяването на Република Северна Македония към Европейския съюз "е национално предателство срещу българския интерес. Не получихме подкрепа от нашите европартньори по казуса с Македония и работиха срещу нас".

ИЗВЪНРЕДНО: От "Продължаваме Промяната" съобщиха, че до този момент са събрали 5 хиляди подписа за изборите

Костадинов посочи, че резултатите на "Възраждане" според социолозите винаги са двойно по-ниски от реалните.

"Проучването ни е винаги на повече 1000 човека. Пускаме анкета чрез студенти социолози. Прави се в страната, на извадка от населението. Социологията служи единствено и само за ориентация", заяви Костадинов.

Той заяви, че "Възраждане" са били търсени за коалиционен партньор, но имат ясна програма с приоритети и не отстъпват от нея.

"Ако не управляваме, няма да е проблем да съберем 500 000 подписа за референдум за членството ни в НАТО", обяви лидерът на "Възраждане".