Прокуратурата и полицията разследват мистериозната смърт на известен магистрат от Стара Загора.

Досъдебното производство е по член 127, ал. 1 (за склоняване към самоубийство). То е образувано при Старозагорската районна прокуратура, поводът е смъртта на 42-годишния Стилиян Манолов - съдия в Старозагорски окръжен съд. 

Тежко раненият в гърдите млад мъж е открит от съседи към 17,36 часа в неделя в безпомощно състояние насред вътрешния двор на 4-етажната кооперация в Стара Загора, където живеел. Оръжието, с което е прострелян, е открито в мазето, където най-вероятно е бил произведен и изстрелът. Пистолетът е законно притежаван от Манолов, който е започнал юридическата си кариера преди време като военен следовател в Пловдив.

От прокуратурата уточняват, че по образуваното досъдебно производство са извършени огледи на местопроизшествие, иззети са дактилоскопични следи и са назначени балистична и съдебномедицинска експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК експертиза. Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се извършват множество други действия по разследването с оглед изясняване на причините за смъртта.  

Магистратът веднага е закаран в болница, но кончината го е застигнала там в резултат на огромна кръвозагуба. 

 Справка от ВСС показва, че е бил сред най-натоварените съдии в Града на липите, през м.г. е бил повишен в ранг „съдия в апелативен съд“. Колегите му са изумени от случилото се, те научили за трагедията от медиите и категорично не желаят коментар. Според тях сред делата, по които Манолов се е произнасял, нямало нищо особено проблемно и скандално. 

Според запознати неотдавна той е бил напуснат от съпругата си. Разследването засега изключва версия за предумишлено убийство.