Служители на Агенция "Пътна инфраструктура" на тол управлението, тежка техника,  доброволци, пожарната и военнослужещи, които се включиха в  инициативата да помогнат на пострадалите от наводнението села в Карловско продължават да разчистват.

Пред журналисти кметът на община Карлово Емил Кабаиванов съобщи, че са осигурени храна и вода за нуждаещите се, и че поетапно се възстановява електричеството.

"За днес разполагаме с 10 самосвала, 6 верижни багера в Каравелово и Богдан, а в село Слатина ще има 4 самосвала и 4 багера. Над 10 частни фирми са се включили с техника. Ще имаме нужда от техника и хора поне през следващите два месеца, пораженията са големи и трябва двор по двор и улица по улица да се чистят", коментира Кабаиванов.

"Допълнително 13 самосвала, 40 служители на тол управлението и 20 работници от "Автомагистрали" се включват в акцията по почистването на селата Богдан, Каравелово и Слатина", съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов.

Кметът на село Богдан Христо Иванов съобщи, че най-важното е изграждането на коритото на реката, няма бедстващи хора, но имат нужда от вода и храна.