Хуан Мартин дел Потро си взе емоционално сбогуване с феновете си, след като загуби с 1:6, 3:6 от аржентинеца Федерико Делбонис още в първия кръг на Откритото първенство на Аржентина.

Това поставя под съмнение участието му следващата седмица на турнира в Бразилия, който беше предвиден да е последен в успешната му кариера. 33-годишния шампион сподели с феновете си в събота че неговите последно турнири ще бъдат в Арежентина и Бразилия понеже още от първенството в САЩ страда от тежка контузия на коляното.

Първият мач от 2019 до сега бе във вторник и завърши със загуба и след края му той завърза шала си на мрежата, което бе прието от публиката като сбогуване. Попитан дали феновете ще могат да го гледат отново да играе, Дел Потро каза:

"Не знам дали това ще се случи, защото болката в коляното ми е много силна. Но ще направя усилие да се справя с тази контузия и ако това стане, може бе ще имам още един шанс да играя".

В този мач пред публиката у дома на трибуните бе и майка му Патрисия, която го гледа на живо за първи път в професионалната му кариера. Друго членове на семейството му също бяха сред публиката в Буенос Айрес.

 

Когато при негов сервис при 3:5 във втория сет цялата публика запя "Оле Делпо!" емоционалния Дел Потро не можа да сдържи сълзите ли.

"Трудно е да обясня как се чувствах на корта. Толкова много емоции", каза той. "Атмосферата бе страхотна, хората бяха луди и това бе един от най-добрите мачове в кариерата ми с тази публика", добави бившият номер 3 в света.