Вчера, 7.10.2021 г., стана ясно, че Великобритания отново променя правилата за пътуване

Предстоящите нововъведения в системата бяха представени от транспортния министър Грант Шапс. Същината на новите правила е в отпадането на цели 47 държави от "червения списък" на Обединеното кралство. Седем страни ще останат в него. Това са Панама, Колумбия, Венецуела, Перу, Еквадор, Хаити и Доминиканската република.

Сред другите водещи новини от Острова е информацията, че животът във Великобритания ще продължи да поскъпва през следващите месеци. BBC оповести информацията, като се позова на данни от Cornwall Insight. Сметките за електроенергия в Обединеното кралство могат да се повишат със стотици лири през следващата година, предупреждават анализатори. 

В акцент от седмицата се превърна още изказване на британския премиер Борис Джонсън, който обеща, че правителството му ще покаже повече „смелост“  и ще работи за справяне с проблемите, пред които са изправени обществото и икономиката. 

Пореден случай на зловещо убийство с хладно оръжие на Острова. Мъж е починал, а друг е получил сериозни наранявания, след като трима души бяха намушкани близо до Тюксбъри. Полицията в Глостършир потвърди, че двама мъже и една жена са били нападнати по време на инцидента в Уолтън Кардиф във вторник вечерта.