Италианските власти може да преразгледат мерките за COVID-19, които страната има в момента, включително използването на Green Pass, разкри държавният министър на здравеопазването на Италия - Андреа Коста.

Това означава, че ако ситуацията го позволява, италианският Green Pass вече няма да се използва толкова широко през 2022 г., както е сега, съобщава SchengenVisaInfo.com.

„Разумно е да се мисли, че с новата година може да има преразглеждане на ограничителните мерки, които са в сила в момента в нашата страна, включително Зеления пропуск, който може да бъде преразгледан и намален в приложението си“, каза Коста вчера в интервю за Rainews24.

По време на същото интервю Коста обясни, че извънредното положение в страната приключва в края на 2021 г. Следователно, посочвайки, че ако броят на хоспитализираните продължава да намалява и ако процентът на ваксинации продължава да се увеличава, гражданите на страната ще могат да се върнете към нормалното, без да се налага да следвате допълнителни мерки, свързани с коронавируса.