Германските власти затегнаха ограниченията за влизане за пътници от още пет държави, две от които членки на Европейския съюз, след като институтът Роберт Кох добави и петте към списъка с високорискови зони.

В актуализацията на високорисковите страни и региони, RKI, който е правителствен институт, отговорен за превенцията и контрола на болестите, добави следните пет държави към списъка:


България

Камерун

Хърватия

Република Конго

Сингапур

Решението, което беше обявено в петък, 22 октомври, ще влезе в сила от неделя. Това означава, че сега пътуващите от тези страни са обект на повече ограничения за влизане, отколкото преди, включително задължението да се регистрират преди пътуването си до Германия на einreiseanmeldung.de.

В същото време тези пътници ще трябва да се самоизолират за период от десет дни след пристигането си в Германия. Ако пътникът може да представи доказателство за ваксинация с една от ваксините, приети от германските власти, или възстановяване от COVID-19 през последните шест месеца, тогава изолацията може да бъде прекратена преждевременно.