Пътуващите, които присигат в Испания от Гърция, Дания, Чехия, Лихтенщайн и няколко други региона, вече трябва да спазват допълнителни правила за влизане, тъй като страните са включени в списъка с високорискови зони.

В актуализацията от миналата седмица само 12 региона на Гърция, три региона на Дания и осем региона на Чешката република бяха част от списъка. Въпреки това, тъй като ситуацията с COVID-19 се влоши в страните, сега цялата им територия се счита за силно засегната.

Освен това Лихтенщайн не беше част от списъка с висок риск, но тъй като регистрира увеличени случаи на инфекция с коронавирус, страната също попада в този списък.

В съответствие с последната класификация на държавите, публикувана от испанското министерство на здравеопазването, новоактуализираният списък на държавите, включени в списъка с висок риск, влезе в сила вчера, 25 октомври, и ще остане в сила до 31 октомври, съобщава SchengenVisaInfo.com.

Освен четирите държави, споменати по-горе, няколко други региона са добавени към списъка на Испания с висок риск. Новодобавените региони са както следва:

Региони на Франция: Бургун-Франш-Конт, Бретан, Център-Вал дьо Лоара, Нувел-Аквитания

Региони на Полша: Долносилезско, Куявско-Поморско, Лодзко войводство, Малополско войводство, Подкарпатско войводство, Поморско войводство и Великополско войводство

Региони на Италия: Фриули-Венеция Джулия