Федералната съдебна полиция (FJP) в Белгия иска допълнителни инвестиции, както и 1000 допълнителни служители като част от План 3.0.

Промени за работещите в Белгия

Както беше съобщено по-рано от The Brussel Times, белгийската полиция и съдебната система редовно нямат друг избор, освен да отлагат делата за сериозни престъпления поради липса на детективи и персонал, който да ги разследва. 

Вътрешният министър на Белгия с нов план

„Тук съм с 18 други колеги, които всеки ден се сблъскват със същия проблем относно това как можем да се организираме правилно, за да се справим с най-важните предизвикателства за сигурността в дигиталния свят“, каза Ерик Снук, генерален директор на Федералната съдебна полиция, във вторник в Комисията по правосъдие и вътрешни работи на федералния парламент.

Промени в правилата за полети в Европа

Той обясни, че различните участващи партньори са решили, че е необходимо да се създаде визия за това как да се справят с тези предизвикателства, за да се създаде „нова организация на FJP, която може ефективно да се справи с оперативните и други задачи“.

Тероризмът е друга област, която изисква по-големи инвестиции, за да се справят ефективно: „В момента има 200 души, които работят по това; имаме нужда от поне 250.”