При поредната ракетна атака на Русия в град Днипро са убити най-малко трима и 15 са ранените. Ракетите са ударили индустриална зона близо до оживена улица. В социалните медии се споделят кадри на гъст черен дим, който се издига от мястото на случката.   Украйна заяви,  че при атаката е ударен културен център, използван от пенсионирани ветерани.  Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че 4-ма души все още се издирват след нападението във Виница:

„След атаката общо 200 души са потърсили помощ . За съжаление,най-малко четирима са в тежко състояние. Прави се всичко възможно, за да бъдат намерени изчезналите.“

През последните седмици украинските ракетни удари са разрушили повече от 30 руски военни логистични центъра. Украинският министър на отбраната вчера съобщи, че първите системи за залпов огън M270 са пристигнали в Украйна.Той не уточни страната, която ги е предоставила.

Руският депутат Леонид Спуцки каза,че споразумението за износ на украинско зърно няма да постигне подновяване на преговорите между Русия и Украйна. Твърди се, че Украйна иска да завърши  преговорите по споразумението с Русия, Турция и Обединените нации за създаване на безопасен коридор в Черно море за превоз на зърнени култури.